Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

21.11.2022

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml) Bułki pszenne (25g) z masłem (5g) z pastą z szynki, sera żółtego i jogurtu greckiego(15g) lub serem żółtym(10g) pomidorem(5g)i papryką(5g)

Herbata cytrynowo- miętowa (200ml).

II śniadanie: Marchewka do chrupania

Alergeny: 1,7,15

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną(250ml), Kotleciki z filetu z kurczaka w panierce sezamowej(60g) ziemniaki(120g) gotowana mini marchewka(100g).

Kompot wieloowocowy (200ml)

Jabłko

Alergeny: 1,9

Koktajl truskawkowy(200ml)

Chrupki kukurydziane

Alergeny: 1,7

WTOREK

22.11.2022

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g)

Pastą ze szpinaku i serka philadelphia(15g) , lub serem żółtym(10g) papryka(5g), ogórkiem kiszonym(5g).

Kawa zbożowa na mleku(200ml).

II śniadanie: Jabłko

Alergeny: 1, 7

 

 Kapuśniak na wywarze drobiowym (250 ml), polędwiczki wieprzowe (60g), ziemniaki puree(120g), surówka z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych i śmietany(100g).

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,7,9

 

Babka cytrynowa(60g)

Mleko z miodem (200ml)

Alergeny: 1,7

 

ŚRODA

23.11.2022

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) z szynką(10g), żółtym serem(10g)

 ogórkiem zielonym(5g), pomidorem(5g), rzodkiewką(5g).

Mleko z miodem (200ml).

II śniadanie: Winogrona jasne

Alergeny: 1,7

Danie jednogarnkowe:

Spaghetti a’la carbonara z mięsem drobiowym, groszkiem zielonym i makaronem w sosie śmietanowo- serowym (200g).

Jabłko.

Kompot wieloowocowy (200ml)

 

Alergeny: 1,9

 

Budyń waniliowy(60g)

Biszkopt

Alergeny: 1,3,7

 

CZWARTEK

24.11.2022

 

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g)

szynką(10g) lub żółtym serem(10g), pomidorem(5g) i rzodkiewką(5g).

Kawa zbożowa na mleku(200ml)

II śniadanie: Mandarynka

Alergeny: 1,7

Zupa szpinakowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną(250ml),

Zapiekanka brokułowo- makaronowa z mięsem z filetu kurczaka(160g).

Kompot wieloowocowy (200ml)

Marchewka do chrupania

Alergeny: 1,9

 

Drożdżówki(60g)

Kakao(200ml)

Alergeny: 1,3,7

 

PIĄTEK

25.11.2022

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml) Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) z pastą z tuńczyka i jajek(15g) lub serem żółtym(10g) pomidorem(5g)

i ogórkiem zielonym(5g).

Herbata cytrynowo- mietowa(200ml)

II śniadanie: Kiwi

Alergeny: 1, 3, 7,15

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym(250ml),

Filet z dorsza w panierce( 80g), ziemniaki puree(150g),

surówka z kapusty kiszonej (150g)

Kompot wieloowocowy (200ml)

 

Alergeny: 1,9

 

 

 

Malinowe ptasie mleczko- wyrób własny(60g)

Biszkopty

Alergeny: 1,3

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

15. Cytrusy

 

Napoje dosładzane miodem, woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, kumin rzymski, curry, czomber, rozmaryn, imbir suszony.

Banery/Logo